Nova šefica misije UNMIK-a preuzela dužnost u Prištini

„Radujem se angažovanju sa kosovskim vlastima i civilnim društvom, kao i sa našim međunarodnim partnerima na Kosovu i u regionu“, navela je Zaidehova, a saopštila misija u Prištini.

 

Pod njenim rukovodstvom, navela je, „UNMIK će nastaviti svoju posvećenost da podrži institucije i ljude na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju poverenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promena, uključujući žene i mlade“.

„UNMIK će ostati nepokolebljiv u svojoj podršci dijalogu koji vodi EU radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma i dugoročnog mira i pomirenja“, podvukla je Zaidehova.

Zaidehova nasleđuje Zahira Tanina kome je generalni sekretar zahvalan na njegovim predanim naporima za unapređenje mira i stabilnosti na KiM i u regionu, kao i na njegovom efikasnom vođenju misije.

Pošto je od 2017. godine bila direktorka Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i pitanja kulture u Ministarstvu spoljnih poslova i iseljenika Libana, Ziadehova donosi sa sobom blizu 30 godina iskustva u međunarodnoj diplomatiji uz veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, budući da je vodila državne delegacije Libana u Ujedinjenim nacijama o ljudskim pravima, agendi o ženama, miru i bezbednosti i migracijama.

Bivša zamenica stalnog predstavnika Libana u Ujedinjenim nacijama u Njujorku (2006-2017), SPGS Ziadehova je službovala u ambasadama Libana u Ujedinjenom Kraljevstvu (2004-2006), u Belgiji i Evropskoj uniji (1994-1999), kao i pri stalnoj Misija Libana u Beču i ambasadama u Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj (1999-2002).

SPGS Ziadeh je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala je međunarodne odnose na Univerzitetu Libre de Bruxelles i Diplomatskoj akademiji u Beču. Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar