Nova istraga protiv Belivuka i Miljkovića, terete se i za pranje novca

Istraga o pranju novca je treća po redu koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Tužilaštvo je ovu naredbu donelo sinoć nakon saslušanja osumnjičenih žena, koje su nakon toga puštene da se brane sa slobode.

Pored Belikuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su B.B, T. M, S. Đ. i M. M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Terete se i da su novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih pripadnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela, među kojima su i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar