Nišliji šest godina zatvora zbog ubadanja prolaznika

Njemu je produžen pritvor, a tužilaštvo je najavilo žalbu.

Sud je V. J. pored zatvorske kazne, izrekao i meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi jer je veštačenje pokazalo da on pati od teškog poremećaja ličnosti zbog čega je u vreme izvršenja dela bio u stanju smanjene uračunljivosti, preneli su lokalni mediji.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.

Seriju napada ovaj 20-godišnjak je započeo 18. juna ove godine oko 22.10 na Bulevaru Nemanjića u Nišu gde je prišao s leđa S. I. koji je gledao u svoj mobilni telefon i bez ikakvog povoda i upozorenja, naneo mu dva uboda u donji deo zadnje strane leve polovine grudnog koša što je okarakterisano kao laka telesna povreda.

Samo pet dana kasnije, u ulici Branka Krsmanovića, nakon što je pratio Đ. V., koji je takođe telefonirao, zadao mu je udarac nožem u desni slabinski predeo i takođe ga lakše povredio.

Serijske napade nastavio je 24. juna kada u ulici Ljube Didića napao A. K. i S. M. i obojicu ubo u butine, nakon čega je pobegao.

Tokom sudskog postupka, Vasilije je priznao delo za koje se tereti, pa se njegova odbrana zasnivala na pokušaju da dokaže da je neuračunljiv.

Tužilaštvo je tražilo za njega kaznu od osam godina i pet meseci zatvora uzimajući u obzir da su krivična dela izvršena na drzak i bezobziran način, da su žrtve bili potpuno nevini, mladi ljudi, te da je ponašanje optuženog izazvalo veliki strah među Nišlijama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar