Niš, hapšenja zbog sumnje na pranje novca

Uhapšeni su N. R. (1983), vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, M. K. (1984) vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, kao i Lj. R. (1960) i M. R. (1981) iz Niša, dok će protiv 38-godišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, saopštio je MUP.

Osumnjičeni N. R. je od decembra 2019. do 25. decembra ove godine lažno prikazao činjenice o gotovom novcu koji vodi, sumnja se, poreklo iz kriminalne delatnosti, tako što ga je integrisao u legalne tokove, otvorivši na svoje i ime M. K, kao i 40-godišnjeg muškarca poljoprivredna gazdinstva.

Otvorio je, takođe, i račune u bankama na koje je položio gotov novac u iznosu od 19.320.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Lj. R. se sumnjiči da je pomogla N.R. da prikrije nezakonito poreklo novca, tako što je sa njim sačinila lažni ugovor o poklonu u iznosu od 335.000 dolara, koji je on stavio na svoj privatni račun u banci, dok je on sa M. R. sačinio lažni ugovor o pozajmici od 170.000 dolara, koji je takođe stavio na svoj privatni račun.

Osumnjičeni N. R, M. K, Lj. R. i M. R. su uz krivične prijave privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar