Nedeljko Todorović prognozira donosi li Božić Bata sneg i zahlađenje

Nedeljko Todorović je, gostujući u Beogradskoj hronici naveo da neće biti snega u Beogradu i nižim predelima tokom Badnjeg dana i Božića, ali da će doći do značajnog pada temperature.

„U Beogradu negde oko ponoći jugoistočni vetar prestaje da duva, počinje severozapadni vetar, pristiže hladan vazduh, temperatura će početi da pada. Ako gledamo maksimalne temperature u odnosu na današnju koja je bila 18 stepeni, sutra će u jutarnjim časovima biti negde oko 5 ili 6 stepeni, a u toku dana će polako i dalje padati, u večernjim satima možda će biti oko dva, tri stepena. To znači da bi razlika, gledajući onu maksimalnu dnevnu bila skoro 12 stepeni“, navodi Todorović.

Govoreći o padavinama navodi da bi one bile slabo izražene u ovom prodoru.

„U jutarnjim satima biće vrlo malo slabe kiše, eventualno sredinom dana na pet minuta neka još slabija kiša, ali će praktično veći deo dana biti suv i značajno hladniji uz umeren severac“, objašnjava gost Beogradske hronike.

Upitan da li će biti snega za Badnji dan i Božić odgovara da se sutra sneg ne očekuje u nižim predelima i Beogradu, ali da će sutra posle podne i uveče padati u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

„Na Božić će biti suvo veći deo dana. Možda rano ujutru na krajnjem jugu, a noću između 7. i 8. januara jačaće oblačnost sa juga i početi kiša i sneg u noćnim satima ka 8. januaru, i onda bi 8. 9. i 10. na praktično svim mestima Srbije mogla padati kiša ili sneg, pogotovo u brdsko-planinskim predelima. I u Beogradu će najverovatnije, pored kiše, biti i snega“, navodi Todorović.

Na pitanje da li će ovaj snežni talas koji nas očekuje biti kao i prethodni odgovara da će biti slično.

„Kada gledamo cirkulaciju, kretanje vazdušnih masa i oblaka, situacija je slična kao pre 27 dana. Taj sneg će padati 8. 9. i 10 januara, samo je pitanje intenziteta i koliko će dugo da pada. U svakom slučaju, Beograđani mogu da računaju na snežne padavine od 8. januara“, poručio je gost Beogradske hronike.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar