Nastavljeno suđenje osumnjičenom za nesreću na Karaburmi, saslušani očevici i policajci

Na suđenju su saslušani policajci koji su obvili uviđaj, dva očevica i radnica marketa koji se nalazi u neposrednoj blizini mesta nesreće.

Policajac Slaviša Mitrović radio je na skici i foto dokumentaciji puta na kom se nesreća dogodila i na pitanje sudije da li su tada bili automobili na trotoaru odgovorio potvrdno.

On je pokazivao na fotografiji sa lica mesta i naveo da je razdaljina između parkiranog auta na trotoaru i pešačkog prelaza bila oko jedan i po metar.

Pored Markovića svedočio je i njegov kolega Ivan Tričković koji je ostao pri izjavi koju je dao u tužilaštvu.

Radnica marketa Janković Vesna Simić navodi da su za vreme nesreće svetla na marketu bila isključena i da ih je ona uključila kada je čula udarac i izašla da vidi šta se desilo.

Rekla je da nije ni rasveta na ulici radila i da je dečak nakon nesreće ležao na samom kolovozu, dijagonalno od pešačkog prelaza a ispred trafike.

L. G. je na današnje suđenje doveden iz pritvora u kom je od hapšenja.

Sledeće ročište zakazano je za 20. januar i pozvan je profesor Saobraćajnog fakulteta da dsvoj iskaz.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv L.G, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora zbog krivičnih dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Hronologija slučaja

Ovaj slučaj je letos bio u žiži javnosti jer osumnjičenom prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu osumnjičenog, građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

L. G. je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je za tada lake telesne povrede.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar