Nagrada za Ženski solidarni front u Vranju

Pokazao je snagu Ženski solidarni front, snagu solidarnosti, humanosti. Udružene mogu sve. Dva meseca je trajala akcija, žene su prikupljale sredstva, lobirale, više od 500 ljudi je pomoglo. Raspisan je javni poziv.

Milica Anđelković Jovanović iz Ženskog solidarnog fronta kaže da se prijavilo 19 porodica sa ukupno tridesetoro dece: „Sa svakom porodicom je obavljen individualni razgovor u cilju procene potreba, i na osnovu tog individualnog razgovora i na osnovu sredstava koje smo tokom bala prikupili, mi smo se trudili da odgovorimo na sva njihova očekivanja.“

Tokom bala prikupljeno je 6.000 evra, bilo je i 26 direktnih donacija, u robi, uslugama. Bal je održan u avgustu, u gradskom parku.

„Mislim da nas je istorija već dovoljno naučila da se iz svetske krize možemo izvući samo uz solidarnost i društvenu odgovornost, samo bih iskoristila priliku da pozovem sve ljude da pošalju SMS sadržine 1043 na 3030 zato što će pomoći da jedna sedamnaestogodišnja devojka iz Vranja prohoda“, kaže Sanja Petrov iz Ženskog solidarnog fronta.

Ženski solidarni front nastavlja da pomaže. Novogodišnje paketiće dobiće deca kojoj su nakon humanitarnog bala pomogli.

„Možete zamisliti koliko je lepo kad vam neko, kao Deda Mraz, donese na kućnu adresu paketić, a koliko je to lepo za decu“, navodi dr Nataša Stojilković iz Ženskog solidarnog fronta. I dodaje: „Ja mislim da je taj osećaj za one koji daruju te paketiće duplo veći.“

Sve više žena priključuje se Ženskom solidarnom frontu, raznih uzrasta i profesija. Za Pokretače promena proglasile su ih Beogradska otvorena škola i Američka agencija za međunarodni razvoj.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar