Muškarac koji je pretio eksplozivom u Baru pristao da se preda policiji

Muškarac koji je zauzeo poslovnicu NLB banke u Baru pristao je da se preda policiji, nakon razgovora sa potpredsednikom crnogorske vlade Dritanom Abazovićem, saznaju Vijesti.

On je prethodno na ulazu u banku zalepio plakat na kome piše „Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke“.

„Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovo su životne stvari, idemo dalje“, rekao je Abazović za Vijesti

Crnogorska policija evakuisala je zgradu u kojoj se nalazi poslovnica i deo Ulice Maršala Tita, tako da u prostorijama banke nije bilo zaposlenih.

Kako saznaje portal Feral Bar, ovaj muškarac je pred početak radnog vremena radnicima još na vratima poslovnice rekao da se sklone i da ne ulaze unutra. 

Prethodno je medijima dostavio snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsednika i potpredsednika Vlade, kao i predsednika Skupštine, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima još 2010. naneta višemilionska šteta.

Kako je rekao u snimku, sve što nadležni treba da urade jeste da pozovu direktora banke i kažu mu da u „što kraćem roku isplati pare radnicima Primorke sa kamatom koja im sleduje nakon 12 godina“.

„Imam veliku nameru da se borim do kraja, sa sobom ću imati masku za zaštitu od suzavca i dima, pancir, pištolj sa mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač, da to kažem. Na napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije“, rekao je muškarac koji se u snimku predstavio kao Edin Begzić.

Policija je, na osnovu sprovedenih provera, saopštila da nije reč o osobi sklonoj kriminalnim aktivnostima, a mediji prenose da se njegovi zahtevi odnose samo na isplatu novca.

Nadležni su poručili i da su građani bezbedni, te da je pregovarački tim od početka bio uključen u ovu akciju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar