Kusari-Ljilja: Uskoro licenciranje kompanije za naplatu struje na severu Kosova i Metohije

„Uverena sam da će 2022. godina označiti pozitivan i veoma važan zaokret u odnosu na povratak elektroenergetske stabilnosti na severu, što podrazumeva licenciranje kompanije i početak naplate računa“, rekla je Kusari – Ljilja prištinskim medijima.

Objasnila je da je politička situacija uticala na to da vlada u Prištini izdvoji sredstva za struju na severu, radi održanja stabilnosti.

„To nije tehnički problem ili problem kompetencija. Ali, prvi put smo tako blizu rešenja, čime se završava 22-godišnja saga okolnosti u kojima se na severu nije plaćala struja, uz to da se nije plaćala ni voda za piće i bez plaćanja poreza na imovinu“, kazala je Kusari – Ljilja.

Dodala je da to nije lako rešenje i da je potrebno vreme.

„Ne tražimo luksuz, ali je osnovno da građani na severu ispunjavaju svoje obaveze. To je nejednakost i stalni znak nestabilnosti koja je na celom Kosovu. Ako je dozvola izdata, potrebno je tri do četiri meseca u tehničkoj pripremi, u registraciji potrošača i dr“, podvukla je šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta „Samoopredeljenje“ u kosovskoj skupštini.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar