Konstituisana Radna grupa za eksternu kontrolu biračkog spiska

Otvarajući konstitutivnu sednicu, ministarka Marija Obradović naglasila je da je ovo početak jednog procesa koji ima za cilj unapređenje i povećanje transparentnosti, odnosno podizanje poverenja građana u tačnost podataka koji se vode u biračkom spisku, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

„Birački spisak nikad nije bio ažurniji. Digitalizacijom službenih evidencija i njihovim povezivanjem sa biračkim spiskom obezbedili smo ažurnost podataka na dnevnom nivou“, poručila je Obradovićeva.

U saopštenju se ukazuje da su zadaci Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska vezani za različite analitičke izveštaje o stanju podataka u jedinstvenom biračkom spisku, kao i statističke podatke vezane za broj promena u biračkom spisku.

U izvršavanju zadataka Radne grupe, obrada podataka o ličnosti će se vršiti u skladu sa načelima i pravilima zaštite podataka o ličnosti.

Stručnu i administrativno-tehničku potporu Radnoj grupi pruža Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dodaje se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar