Katastrofalan požar u klinici u Japanu izazvao jedan od pacijenata, stradale 24 osobe

U privatnoj klinici koja se specijalizuje za mentalno zdravlje u kvartu Kita Šinći nastradalo je 14 muškaraca i deset žena, dok su četiri osobe povređene, javljaju japanski mediji.

Mediji prenose saopštenje policije da je požar prouzrokovao jedan od pacijenata, šezdesetjednogodišnji muškarac koji se lečio u toj malenoj klinici koja se nalazi u zabavnom kvartu trgovačkog i industrijskog grada od 2,8 miliona stanovnika na zapadu Japana. 

Po svedočenju malobrojnih preživelih, muškarac je doneo papirnu kesu, koju je položio na pod uz grejalicu na samom ulazu i šutnuo, nakon čega se izlilo gorivo koje se odmah zapalilo.

Požar je zahvatio hodnik koji vodi do redovnog i izlaza za vanredne situacije, pa je osoblju i pacijentima klinike bilo onemogućeno da izađu, zbog čega su se ugušili.

Osumnjičeni se nalazi u teškom stanju, komi, zbog čega je nedostupan za ispitivanje policiji, koja je jutros u 10 časova po japanskom vremenu izašla na teren da izvrši uviđaj.

Klinika kojom je rukovodio doktor Kotaro Njišizava bavila se i radom sa osobama ometenim u razvoju. Smeštena je na četvrtom spratu uzane poslovne zgrade, ali je uprkos relativno ograničenom prostoru, u trenutku izbijanja požara imala puno pacijenata, jer je sprovodila rehabilitacioni program namenjen da osobama koje pate od depresije pomogne da se vrate na posao, koji podrazumeva i grupnu terapiju, odnosno, zajedničke razgovore i rad.

Tri osobe su u vrlo teškom stanju, pa je vrlo moguće da će se konačni broj poginulih uvećati.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar