Kako stolar iz Starčeva pomaže radionicu mentalno nedovoljno razvijenih osoba

Članovi pančevačkog Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama svakodnevno imaju radionice, koje pomažu njihovom razvoju i socijalizaciji. Postoje kreativna, krojačka, slikarska, zatim savetodavno-instruktivna i radionica životnih veština. Za neke od njih potreban je repromaterijal, a sada su to dobili od stolara iz Starčeva.

„Materijali za naše radionice su veoma značajni. Radioničari koji rade sa našim korisnicima rade na njihovoj motivaciji, samopouzdanju, kako bi bolje i kreativnije napredovali“, rekla je Sanja Beli, predsednica Društva za pomoć MNRO.

Za početak, Društvo je dobilo stoličice i palete koje će oslikavati i ukrašavati, a uskoro će stići i različiti novogodišnji ukrasi.

„Imam uvek nekog materijala, ostaje restlova. Malo rada, a napravili smo nešto lepo, što će njima koristiti, što će oslikavati. Od svog rada moći će nešto i da prodaju i da zarade“, očekuje stolar Nenad Miletić.

U projekat se uključio i Dom omladine, koji je obezbedio boje, a njihov slikar radiće sa korisnicima. Inicijativa je potekla od Južnobanatskog okruga, a cilj je povezivanje sa drugim udruženjima i lokalnom zajednicom.

„Ta međusobna saradnja, uvezivanje u zajednički rad sa nekim lepim stvarima, gde jedni druge jačaju, a s druge strane, tu imamo i elemente humanosti, zajedništva i stvaranja“, ističe Marina Toman, predsednica Južnobanatskog okruga.

Društvo, koje trenutno broji 26 članova, svoje radove predstavlja na različitim manifestacijama, a prva sledeća biće organizovana u decembru, kada će obeležiti Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar