Kako fabrika kolača iz Grčke pomaže privrednom razvoju Trgovišta

Nije lak, ni jednostavan, iziskuje i posvećenost i strpljenje, ali je bez sumnje sladak – posao u fabrici kolača. Među prvima u pogon dolazi Ivana Stošić.

„Od mućenja krema, pripreme kolača, sve ostalo što treba u proizvodnji. Za mene je to trenutno veliko zadovoljstvo“, rekla je Ivana Stošić. 

Različiti su oblici kolača i specifičan ukus po recepturi iz Grčke. Polovina od sirovine koja se upotrebljava se uvozi iz te zemlje. Tonu kolača dnevno ovde pripremi i spakuje 45 radnika koji su iz Donjeg Stajevca, Radovnice, Trgovišta.

„Većinom je ručni rad, to je 65 odsto, a ostalo, 35 odsto je mašinski, odnosno automatizovano“, rekao je Srećko Manić, direktor fabrike „Top biskit“ u Trgovištu.

Period korone je i za ovu fabriku konditorskih proizvoda bio težak, a najteže je pronaći tržište, kažu u rukovodstvu. Od ukupne proizvodnje izvoze četvrtinu.

„Trenutno je nastalo jedno naglo poskupljenje repromaterijala, koje nam dodatno otežava pronalaženje tržišta. Naravno, pronalaženje tržišta nam olakšava niska cena, koju mi trenutno nećemo moći da postignemo“, kazala je Jagoda Đorđević iz fabrike „Top biskit“.

„To je investitor koji je došao iz Grčke, i koji je ovde uložio i trud i rad, i prepoznao naše mesto kao mesto gde bi mogao da proizvodi te kolače“, navela je Miljana Zlatković Stojanović, predsednica Opštine Trgovište.

Za svakog zaposlenog u privatnom sektoru opština Trgovište ove godine opredeljuje 60.000 dinara, kao pomoć privredi.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar