Kako da se kupovina poklona ne pretvori u noćnu moru

Majica, novčanik, rukavice – izbor za novogodišnji poklon u prodavnicama je veliki. Uz malo vremena i dobre volje za svakoga može da se nađe nešto.

Potraga za poklonom, koji ima i lični pečat može da potraje.

„Neko kupuje knjige, neko kupuje gift asortiman, velika je potražnja agendi, planera za narednu godinu, šolje, raznovrsni ukrasi, snežne kugle“, priča Ana Ćorlomanović iz Delfi knjižare „Borislav Pekić“.

Nova godina i svi zimski praznici prilika su da obradujemo najbliže i ulepšamo im završetak stare i početak Nove godine. Međutim, kupovina neretko može biti i stresna.

„Suština i cilj je da obradujemo svojim poklonom i onda često ne razmišljamo o tome šta treba ili šta želi osoba kojoj poklanjamo nešto, to radimo iz svojih osećanja i nekada baš zato što želimo da učinimo veliku stvar i da fasciniramo mi preteramo, i na taj način često postignemo potpuno suprotan efekat, em potrošimo više novaca nego što je primereno, em osobi koja to primi možemo da izazovemo nelagodnost“, kaže Nevena Čalovska Hercog, psihijatar.

Društvo u kojem živimo prosto nam nameće potrebu da stalno nešto novo kupujemo, pogotovo za praznike. Nekada su se za Novu godinu i Božić poklanjale sitnice. Osmeh su mamili bombone, ukrasi za jelku, šarene čarape…, i to svima, jer ne treba zaboraviti da je u ovo doba godine najbitnija pažnja.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar