Jahta američkog multimilionera potopila tanker kod Bahama

Prilikom sudara probijena je krma tankera, što je uzrokovalo potonuće tankera na dno okeana“, rekao je vlasnik tankera.

Iz kompanije Maritime Management LLC dodaju da su svi „nepostojani materijali“, kao što je tečni naftni gas „lakši od vode i da će ispariti ako su izloženi površinskom vazduhu“.

Još jedna superjahta, „Amara“, prošla je pored broda koji je tonuo i spasla članove posade.

Nejasno je da li je Džej Ar Rajdinger, vlasnik jahte koja je udarila u tanker, u trenutku sudara bio na jahti. Rajdinger je izvršni direktor kompanije „Market Amerika & Šop“.

Jahta ima motore Rols Rojsa za pogon i može da primi 12 gostiju, unutrašnjost je opremljena brendiranim stvarima firmi „Hermes“ i „Armani“,  a prostor u kome boravi vlasnik ima džakuzi i bazen sa staklenim dnom.

„Lučko odeljenje je otvorilo zvaničnu istragu o incidentu, a Odeljenje za zaštitu životne sredine takođe sprovodi reviziju uticaja na životnu sredinu. Ove aktivnosti su trenutno u toku“, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja Bahama.

Jahta „Utopia IV“ je izgrađena 2018. u italijanskom brogradilištu „Rosinavi“ i duga je 63 metra dok je tanker koji je potonuo bio dug 49 metara.

Uprava pomorstva je dodala u svom saopštenju da je tanker pregledan ovog meseca „i da su vlasti utvrdile da je u potpunosti usklađen sa svim nacionalnim i međunarodnim standardima bezbednosti i integriteta plovila. Zbog dubine okeana na mestu potonuća, utvrđeno je da se tanker ne može bezbedno spasiti“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar