Izabrani menadžeri godine – ko su dobitnici priznanja

Za samo petnaest godina od osnivanja Srpska asocijacija menadžera ima 400 članova različitih profila. Zapošljava 900.000 ljudi i obrće 10 milijardi evra. Kovid godine su preživeli bez većih bankrota zahvaljujući pomoći države i digitalizaciji. Šta su planovi i izazovi naredne godine?

„Mislim da će se ovi globalni trendovi preliti i na Srbiju i da će biti zadatak i kompanija i menadžera da ponovo budu fleksibilni i pokažu svoja strateška razmišljanja. Znate da sve raste, da postoji velika inflacija, poskupeli su i energenti i sirovine. Već vidimo kompanije koje žele da vrate proizvodne kapacitete kući, jer im rastu troškovi“, kaže Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Menadžeri kada ulažu u Srbiji sada ne vide samo našu zemlju pojedinačno, već nas gledaju regionalno, a u tom regionu je Srbija sve značajnija. Zato je to šansa i za naše menadžere da naprave još veće iskorake.

„Radimo polako i za neke segmente počinjemo da dostižemo firme iz okruženja i naše firme naši preduzetnici kreću da se šire na region, što je po mom mišljenju prirodno. To zavisi od njihovih ideja i opredeljenja, ali uvek je lakše raditi na većem tržištu koje je imamo i zato su najuspešnije furme koje su počele iz Amerike, Kine“, ističe Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Srpska asocijacija menedžera zaokružila je mnoge projekte čiji je cilje podela znanja i boljitak u poslovnom ambijentu u našoj zemlji. Godinu za nama obeležilo je pokretanje SAM akademije, kroz koju su ojačane menadžerske veštine članova i menadžera kako bi bili spremni za uloge budućih lidera.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar