Istorijska godina u Narodnom frontu, najviše rođenih beba od kada postoji ustanova

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je u Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica. 

„Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost to je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front, kao najveća klinika u zemlji, uspešno je izneo taj zadatak“, istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu.

„Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne“, kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da ih je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

„Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma“, naglasio je Miković, dodajući da su, što se tiče povećanja nataliteta u zemlji, na istom zadatku sa Vladom Srbije.

„Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove,  a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu“, rekao je Miković.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar