Gužve u prodavnicama i na ulicama – praznična euforija tanji novčanike, ali i živce

Većina gradova i turističkih centara u Srbiji organizuje koncerte na otvorenom uz obećanje da će se voditi računa o poštovanju protivepidemijskih mera.

Klasičnu novogodišnju noć organizuje tek nekoliko restorana u Subotici i na Paliću. Zbog važenja kovid propusnica interesovanje za ove zabave je veoma slabo.

Izostao je dolazak stranih gostiju, ali je zato interesovanje Čačana za doček u lokalima i ove godine veliko. Dok će neki kafići raditi samo tokom dana, u hotelima i restoranima spremni su sa tradicionalnom ponudom bogate trpeze i dobre zabave. Organizovane reprize proslave uglavnom nema pa će za vikend ugostitelji raditi uobičajeno.

Osim ovde u Panorami gde se organizuje doček uz sve neophodne mere, gosti Zlatara će možda u novogodišnjoj noći imati privilegiju pogleda na zvezdano nebo. Pedesetak kilometara dalje, na Zlatiboru u desetinama kafića, restorana i hotela čitavo zvezdano jato i to estradnih zvezda.

Tek nekoliko kafana organizuje doček Nove godine, ali Piroćanci su se snašli. Traži se vikendica više, a što se zakupa tiče, kažu, cena ide ovako: „ako nemaš stotku, može i jagnje na motku“.

Čak 40 odsto beogradskih restorana odustalo je od organizacije Nove godine, ostali su morali da prepolove broj gostiju kako bi poštovali sve mere Kriznog štaba. Oni koji Novu godinu najradije dočekuju kod kuće uz rusku salatu i naš novogodišnji program, trebalo bi das izađu negde tokom dana.

Gotovo svi restorani organizuju sve popularnije matinee, jer ko kaže da je dobar provod rezervisan samo za noć.

A za noć glavni grad šalje poziv u šetnju na primer Beogradom na vodi gde pored koncerta najavljuju svetlosni spektakl.

Lasere i vatromet sa čak 250 pozicija, koji će trajati 11 minuta, i beogadsku noć nakratko pretvoriti u dan. Ne prekida se tradicija, pa u susret 2022, koncert ispred Skupštine Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar