Fon der Lajenova i Borelj čestitali Srbiji na otvaranju klastera 4

Ursula fon der Lajen je na Tviteru objavila da pozdravlja otvaranje razgovora o zelenoj agendi i održivoj povezanosti u pristupnim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

„Taj važan korak, predviđen našom revidiranom metodologijom, ubrzaće pregovore. Takođe je signal posvećenosti Evropske unije Zapadnom Balkanu“, poručila je Fon der Lajenova. 

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj čestitao je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić na otvaranju klastera 4.

„Danas smo otvorili klaster 4 o zelenoj agendi i održivoj povezanosti sa Srbijom. Čestitam premijerki Ani Brnabić na ovom značajnom koraku Srbije ka EU“, napisao je Borelj na svom Tviter nalogu.

Borelj je istakao da je veoma važno da Srbija sada nastavi rad na unapređenju vladavine prava, na usklađenosti sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU i dijalog sa Prištinom.

Na međuvladinoj konferenciji Srbije i Evropske unije u Briselu otvoren je klaster 4, koji obuhvata četiri poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar