Drama u Pejkovcu, sveća izazvala požar, četvoro dece zadobilo ozbiljne opekotine

Zdravstveno stanje povređene dece, koja su u požaru zadobila opekotine po licu i prednjem delu grudnog koša je stabilno i nakon obrade opekotina, deca su zadržana radi daljeg lečenja, potvrđeno je RTS-u u Kliničkom centru u Nišu.

Požar u kući Zekića, u žitorađskom selu Pejkovcu, izbio je noćas oko dva sata.

U tom momentu u kući je bilo dvoje odraslih ljudi i devetoro dece, od kojih je četvoro zadobilo ozbiljne opekotine.

Stric mališana iz Pejkovca, koji je sa svojom decom i suprugom bio u susednoj sobi, kaže da ga je iz sna probudilo njihovo zapomaganje i jauk, kao i plamen i gust dim, koji su veoma brzo zahvatili celu kuću.

Ističe da su ostali bez ičega i da ne znaju kako će dalje.

„Zapalili su sveću, nestala im je struja. Kada su zaspali, pala im je sveća na krevet. Samo sam video dim. Počeli su da gore, nisu mogli da pričaju. Probio sam vrata i ušao. Nisam mogao da ih pohvatam od plamena i dima. Nekako sam ih pohvatao i izbacio kroz prozor da ih spasim“, priča Dejan Zekić iz Pejkovca.

U Centru za socijalni rad u Žitorađi nisu želeli da govore o ovom slučaju dok ne stigne dozvola nadležnog ministarstva.

RTS nezvanično saznaje da je za sedmočlanu porodicu Dejana Zekića obezbeđen smeštaj, a da je četvoro maloletne dece njegovog brata o kojima je, tvrdi, takođe vodio računa praktično bilo bez roditeljskog staranja i sa prebavilištem u Sokobanji, odakle im je majka.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar