Dodik: Politički proces koji je povelo Sarajevo je kraj BiH

„Republika Srpska je sve učinila u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući predmet koji se u Tužilaštvu BiH vodi protiv zvaničnika Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak BiH.

Dodik je dodao da je to „pokušaj da se sahrani Republika Srpska“, te da iza svega stoji namera da se destabilizuje Srpska, koja danas ima bolje pokazatelje od FBiH.

„Ovaj proces koji su poveli je kraj BiH. Ne zato što ja tako mislim, već zato što su zloupotrijebili institucije“, rekao je Dodik i dodao da je iz Republike Srpske dugo ukazivano na to da je rad pravosuđa BiH politički motivisan.

On je istakao da Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva i da je u pitanju politički progon, izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, opozicija iz Republike Srpske upletena u to.

„Oni svjesno ili nesvjesno idu u prilog onima koji žele da naprave slučaj od ovog“, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će se Republika Srpska organizovano braniti, te da će u roku od mesec dana imati zakone koji će regulisati pravosuđe.

„Zabranićemo njihovo djelovanje, obezbijedićemo da se stvori neutralno pravosuđe koje nema politički motivisane odluke“, naglasio je Dodik.

Dodik je rekao i da će Republika Srpska u toku januara doneti zakon i uvesti Visoki sudski i tužilački savet.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar