Dobar početak godine bar turistički – 100.000 stranaca u Beogradu potrošilo oko sto miliona evra

Dok su neki strani gosti danas otišli iz grada, ima i onih koji su odlučili da produže boravak u našoj prestonici.

„Postali smo značajna evropska turistička destinacija kada govorimo o kratkim gradskim odmorima, o boravku od tri, četiri dana i ne čudi što za novogodišnje i božićne praznike bude veliki broj ljudi u našem gradu, mnogo veći nego u nekim drugim gradovima, jer generalno to je naš turistički proizvod. Bilo je zaista dobro, negde su naše procene između 85 i 90 odsto su bili popunjeni hoteli“, kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ove godine Beograd je imao adut više kada je proslava Nove godine u pitanju. Spektakularnim vatrometom uz laserski šou u „Beogradu na vodi“, naš grad je u novogodišnjoj noći ličio na svetsku metropolu.

Na Zlatiboru boravi 45.000 turista, na Kopaoniku 23.000, u Vrnjačkoj Banji 20.000.

„Kada su planinski centri i banje u pitanju, popunjenost je bila i preko 90 odsto što je zaista i više od očekivanog. Ono što je jako dobro je što nam se strani turisti vraćaju, što ih je bilo zaista u većem broju, tako da mislimo da će ova godina biti mnogo bolja i kada je dolazak inostranih gostiju u pitanju“, navodi Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Ako pandemija počne da jenjava, a tome se čitav svet nada, ove bi godine srpski turizam mogao da se približi rezultatima iz rekordne 2019. godine.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar