Đurić: Odgovorni za ubistvo braće Bitići moraju da dobiju zasluženu kaznu

„Ubistvo braće Bitići je stravičan zločin za koji mora da usledi zalužena kazna protiv onih koji su ga počinili, ali isto tako uveren sam da pravosudni organi treba da daju svoj sud, a da mi političari učinimo sve što možemo ili diplomatski predstavnici, u mom slučaju, sve što možemo da pomognemo u njihovom radu“, rekao je Đurić.

Ocenio je da je jako važno da pravosudni organi imaju valjane dokaze i sva druga sredstva na raspolaganju.

„I koliko sam upoznat, Tužilaštvo za ratne zločine aktivno radi na ovom slučaju. Prikuplja nove dokaze i siguran sam, nemam nikave sumnje da s obzirom na to da aktivno radi u ovom slučaju, da prikuplja dokaze koji treba da dovedu do dovoljnog nivoa dokaza da se protiv konkretnih lica podignu optužnice, da kada to bude bio slučaj neće biti zaštićenih“, poručio je Đurić.

U odlomku intervjua, kako navodi Glas Amerike, Đurić je rekao da se do okončanja istrage, u kontekstu odgovornosti, ne bi usudio da upire prstom u bilo kog pojedinca.

*Napomena: Agencija Tanjug je naknadno, nakon što su brojni mediji – uključujući i RTS – preneli ovaj tekst, precizirala da je intervju sa Đurićem vođen u oktobru.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar