Đorđe Joksimović pobedio institucije i predrasude – Novu godinu dočekao sa svojim ćerkama

Posle šest godina, sreća na licu Đorđa Joksimovića. Toliko je trajala borba samohranog oca iz Kragujevca za vraćanje roditeljskog prava. Za RTS je naveo da su deca srećna što ponovo žive sa ocem.

„Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli u toj borbi da vratim decu, u svoj dom, da im bude lepo. Deca su srećna, to mi je najbitnije“, rekao je Đorđe Joksimović.

Naveo je da mu je u protekloj godini najteže bilo to što je dobio presudu o vraćanju roditeljskog prava, a da su mu u Centru za socijalni rad rekli da čeka još pet, šest dana dok oni ne dobiju presudu.

Joksimović je istakao da su iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja intervenisali da se postupi po presudi i da se sve srećno završilo.

Govoreći o trenutku kada je otišao po decu, Joksimović je rekao da je tada jedino razmišljao da dovede decu u svoj dom.

„Želja mi je bila samo da ih preuzmem i da ih vratim. Onda sam bio siguran da su kod mene, pa tek je posle toga bilo veselja i sreće, dece, mene, komšiluka, prijatelja, svih“, kazao je Joksimović.

Dodao je da njegove tri ćerke nisu bile svesne šta se dešava i da nisu očekivale, pošto im niko ništa o tome nije rekao i da su bile srećne kada su čule da dolazi po njih.

Đorđe Joksimović je naveo da tokom svoje borbe nije razmišljao samo o svojim ćerkama, već da ga je pogađalo, ali i davalo snage, ono što se dešavalo i sa drugom decom.

„Gledao sam da to prikažem, da se nešto pokrene, da se radi po pitanju dece. Normalno, bio mi je glavni cilj da vratim svoju decu, ali u svemu tome još snage su mi davali prijatelji“, kazao je Joksimović.

Rekao je da su devojčice u školi lepo primljene, da imaju društvo i podršku od nastavnika i profesora i da su prevaziđene razlike školovanja u Topoli i Kragujevcu.

Svojoj porodici u Novoj godini poželeo je zdravlju, sreću i uspeh u školi.

Đorđe Joksimović je svoju tešku životnu bitku dobio. Odlučni i hrabri otac posle šest godina samoće i čekanja u Novu 2022. godinu ulazi sa svojom porodicom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar