Deda Mraz stigao u Leposavić, uz darove doneo i radost

Za skoro stotinu mališana u selima od Leška do Kamenice paketići su stigli iz desetak opština, pa su darovi upotpunili atmosferu pred praznike.

„Još jedan veliki dan za našu malu Kamenicu. Uz podršku svih ovih dobrih ljudi iz centralne Srbije, naših prijatelja koji se tradicionalno odazivaju i u toku gradnje crkve i u toku ovih božićnih i novogodišnjih praznika“, rekao je Miodrag Radovanović, predstavnik sela Kamenica.

„Mi smo tu za sve naše ljude koji ovde žive u svako doba dana i noći i oni uvek na nas mogu da se oslone. Osećaj je lep, osećaj je neverovatan i ovi osmesi, ova galama, ova dečja igra jeste nešto što nas zaista čini radosnim“, kaže zamenik gradonačelnika Užica Dragoljub Stojadinović.

Za lakše školovanje deci bez jednog ili oba roditelja donatori su ovog puta obezbedili laptop računare i stipendije.

„Stipendija će mnogo značiti zato što samo studiranje iziskuje ogromnu finansijsku potrebu te će u ove svrhe meni stipendija koristiti za same finansije, za samo studiranje što se tiče ispita i samih troškova u toku studiranja“, kaže Milica Radovanović, studentkinja Učiteljskog fakulteta u Leposaviću.

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić ističe da je veoma važno da tamošnja deca imaju pristup internetu.

„Da budu upućena i da lakše savladaju gradivo, za koje je danas, u 21. veku, neophodan internet. I mi gledamo da ovu decu ovde edukujemo i da budu u toku svih događaja“, kaže Đokić.

Mnogi su već tradicionalno u humanoj misiji da podrže i pomognu višečlane porodice na severu Kosova i Metohije.

„Mi se uvek rado odazovemo pozivima i već nekoliko godina smo na ovim prostorima, ovim našim lepim prostorima, tako da nam je drago što smo ponovo ovde, što smo došli ovim lepim povodom, da usrećimo ove mališane“, poručio je Radovan Čolić, predsednik Skupštine Opštine Žabalj. 

Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić ističe da je ovo još jedan dokaz da se borimo za svako dete i za svakog čoveka na Kosovu i Metohiji.

„Naravno, uz pomoć i podršku naše države Srbije, mi ćemo nastaviti da obezbeđujemo i da unapređujemo život za sve naše ljude koji žive ne samo u Leposaviću već i na celom Kosovu i Metohiji“, dodaje Todić.

Najmlađe u selima na obalama Ibra kod Leposavića uvek obraduju darovi prijatelja koji u portu hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene pred praznike donesu radost.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar