Čestitke za Novu godinu

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je svim građanima Srbije Novu godinu.

„Zajedno za nove snove u 2022. Srećna Nova godina! Živela Srbija“, poručio je Vučić na instagram nalogu.

Uz to je objavio snimak u kojem je napravljena kratka retrospektiva najvažnijih događaja koji su obeležili 2021. godinu.

Među njima su kadrovi susreta predsednika sa svetskim liderima Vladimirom Putinom, Emanuelom Makronom i Angelom Merkel, kao i sa samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu, sa ceremonija otvaranja fabrika, puteva i pruga, bolnica, otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji…

„Zajedno za ugled naše zemlje u svetu, zajedno za puteve i pruge budućnosti, zajedno za nove investicije i nova radna mesta, zajedno za najbolju zdravstvenu negu, zajedno za bezbednost naše otadžbine, zajedno za očuvanje kulture i tradicije, zajedno za očuvanje naše prirode, zajedno za dalji napredak, zajedno za budućnost naše Srbije“, poručuje se u snimku.

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je građanima Srbije Novu godinu sa željom da 2022. bude godina u kojoj ćemo nastaviti zajedno da radimo na jačanju naše ekonomije, očuvanju zdravlja i unapređenju zdravstvenog sistema i na sveukupnom napretku našeg društva.

„Vlada Srbije i ja lično ostajemo posvećeni stvaranju bolje i sigurnije budućnosti za sve građane i unapređenju kvaliteta života u svim oblastima. Briga za zdravlje, otvaranje novih radnih mesta, povećanje životnog standarda i jačanje ekonomije su naši prioriteti i u narednoj godini. Jačaćemo Srbiju kao sigurno, stabilno i inkluzivno društvo i dobro mesto za život“, navodi se u čestitki predsednice Vlade.

Svim građanima želi pre svega dobro zdravlje, sreću i dobru energiju u Novoj godini.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poželeo je da naredna godina bude godina mira, stabilnosti i napretka.

„Pred nama je godina u kojoj će se čitav svet suočavati sa brojnim izazovima, ali Srbija je kadra da se sa izazovima nosi. Predsednik Republike, Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova nastaviće da sprovode državotvornu politiku snaženja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i na spoljnopolitičkom planu, sa željom da naredna godina bude godina stabilnosti, mira i napretka“, naveo je Selaković.

Šef diplomatije je dodao da će država učiniti ono što je do nje kako bi svakom građaninu omogućila da ostvari svoje talente i ispuni svoje želje.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svim građanima Srbije, predstojeće novogodišnje praznike i poželeo da im 2022. godina donese dobro zdravlje i sreću.

Istakao je da je ponosan na „sve naše vojnike svih rodova, sve pripadnike Ministarstva odbrane, koji su i u godini za nama pokazali da Srbiju zaista nose u srcu“.

„Poštovani građani Srbije, svakog dana u godini Vojska Srbije je tu za vas. Svaki korak, reč i delo naših pripadnika posvećeni su mirnom snu naše dece i stabilnosti naše Srbije. Radili smo vredno da očuvamo spokoj i sigurnost svakog doma u našoj zemlji. Bili smo složni, kako to samo naš narod zna, i držali se kao jedno. Borili smo se za mir, za osmeh, za život, za otadžbinu. Ponosan sam na svaku devojku i momka u uniformi, na svakog pilota, tenkistu, lekara, inženjera, artiljerca, pešadinca, gardistu, ronioca, vojnog policajca, specijalca. Na sve naše vojnike svih rodova, sve pripadnike Ministarstva odbrane, koji su i u godini za nama pokazali da Srbiju zaista nose u srcu“, rekao je ministar Stefanović.  

Istakao je da Novu godinu dočekujemo snažniji nego ikada, zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića, i da ponosna na svoju vojsku, snažniju i opremljeniju nego ikada, na svoju ekonomiju, nove puteve i fabrike, Srbija grabi napred, za budućnost svih svojih građana.

Ministar finansija Siniša Mali poželeo je građanima da, pored zdravlja, u Novoj godini imaju mnogo razloga za radost i osmehe. 

„Za nas nema opuštanja, jer zajedno sa vama, snažno, uz veliki rad i trud možemo postići odlične rezultate, koji su pre svega usmereni na rast životnog standarda. Izvesno je da i Nova godina donosi izazove, ali uz ogromnu volju i trud, kao i do sada, oni mogu biti prevaziđeni. Ponovo ostvarujemo najbolje rezultate po pitanju privrednog rasta, koji će i ove godine biti rekordan – 7,5 odsto. Nova godina donosi veće plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto, kao i veće penzije za 5,5 procenata. Minimalna cena rada biće uvećana za 9,4 odsto. Država je pripremila i jednokratna davanja koja će biti uplaćena u januaru i februaru, i to medicinskim radnicima po 10.000 i penzionerima po 20.000 dinara“, naveo je Mali.

Naglasio je da Srbija može da ostvari još bolje rezultate, zbog čega su postavljeni visoki ciljevi, koji su jedino u zajedništvu ostvarivi. 

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković poželela je da godina pred nama protekne u znaku dobrog zdravlja, optimizma i da bude ispunjena srećnim trenucima. 

„Godina za nama, iako puna izazova, obeležena je mudrim odlukama, ambicioznim projektima i dobrim rezultatima.  Uverena sam da će Nova godina biti uvod u novo poglavlje, u kojem će naše ideje i težnje, upornost i zajedništvo, stvoriti perspektive za još uspešniju, sigurniju i izvesniju budućnost. Iskustvo iz proteklog perioda i snaga koju smo pokazali ulivaju nadu da će 2022. godina i pored teškoća koje prepoznajemo u osetljivim i složenim globalnim okolnostima, biti godina prosperiteta, napretka i daljeg razvoja“, navodi se u čestitki ministarke kulture Maje Gojković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar