Čestitke za Hanuku

„Od srca Vam čestitam Hanuku, Praznik Svetlosti. Neka sećanje na borbu za slobodu i čuvanje identiteta i tradicije bude trajno i nepresušno nadahnuće, da čuvajući svoje duhovno blago doprinosimo napretku ljudske zajednice. Uvereni smo u neraskidive veze kojima su povezani srpski i jevrejski narod“, kaže se u čestitki predsednika Vučića.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je rabinu Isaku Asielu i pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku uz reči da taj praznik svetlosti, koji se slavi u znak sećanja na slobodu, i u ovim vremenima punim izazova bude vodilja i podsećanje svima nama da ono što smo stekli decenijama čuvamo, negujemo i da poštujemo jedni druge.

„Povezanost naša dva naroda je snažna i zato zajednička borba za napredak jeste naša budućnost. Neka je radnosna Hanuka, poručila je Brnabićeva.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je Rabinu Jevrejske zajednice i predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije veliki praznik Hanuku.

„Sećajući se slavnih Makaveja i borbe za slobodu i ispovedanje vere, inspirišimo se u današnjem vremenu da, suočeni sa velikim izazovima, hrabro posvedočimo veru, istinu i tradiciju“, naveo je Roganović u čestitki. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji praznik Hanuku.

„Čestitam praznik slobode i svetlosti – Hanuku, svim Jevrejima u Novom Sadu i našoj zemlji. Želim da ga provedete u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima. Ovaj praznik simbolizuje nadu i veru u čuda, podsećajući nas na to da uvek treba da verujemo u snagu sopstvenog duha“, naveo je Vučević.

Hanuka je jedan od najradosnijih jevrejskih praznika, simbol nade i čuda, vere u bolje sutra.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar