Čestitke povodom Božića

„Božić je blagi dan, jer slavi rođenje, život i ljubav. Želim vam sreću, blagostanje i dobro zdravlje. Srećan Božić, mir Božiji – Hristos se rodi!“, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

I predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Božić građanima Srbije koji slave po julijanskom kalendaru.

„Pred nama je Božić, jedan od najvećih i najradosnijih praznika, dan kada se posvećujemo jedni drugima, radujemo se svojoj porodici i prijateljima, slavimo rođenje kao simbol novog početka i nove nade. Kad je Božić govorimo samo o lepim stvarima, nećemo o problemima“, istakao je Dačić.

Naglasio je da nas Božić uči i to da i svakog drugog dana treba da nađemo u sebi radost, optimizam i podršku za druge.

Dačić je naveo da Srbija ima mnogo razloga da na ovaj veliki praznik i na početku ove godine bude zemlja optimizma i očekivanja.

„To je vaša zasluga, jer vi ste je učinili zemljom u kojoj je više radosti nego problema, više mogućnosti nego prepreka. Neka nam Božić protekne u zdravlju, veselju, porodičnoj slozi i zajedništvu. Mir Božji, Hristos se rodi!“, naveo je Dačić u čestitki.

Božićnu čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima uputila je i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

„Neka praznik Hristovog rođenja u vaše domove donese mir, radost i blagostanje, a vama i vašim porodicama dobro zdravlje. Samo čvrsto oslonjeni na hrišćanske vrednosti možemo graditi bolje i pravednije društvo kakvom težimo, u kojem će odnosi sa drugim ljudima biti prožeti uzajamnim poštovanjem, solidarnošću i uvažavanjem različitosti. Dobra volja, razumevanje i sloga potrebni su nam da pobedimo izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo, ali i da zajedno napravimo nove uspehe koji će doneti napredak našoj zemlji. Srećan i blagosloven Božić, Mir Božiji, Hristos se rodi“, poručila je Mihajlovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji prvi dan Božića provodi sa policijskim službenicima u Kopnenoj zoni bezbednosti i Policijskom odeljenju Merdare, čestitao je svim Srbima najradosniji hrišćanski praznik.

„Danas mislimo na Srbe gde god da žive. Danas mislimo na našu braću na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj. Danas mislimo na Srbe gde god da su i zajedno sa njima slavimo naš veliki zajednički praznik. Srbija je sigurna, mirna i bezbedna i učinićemo sve da se slike iz Kazahstana ili kakvih drugih država, u kojima je ludilo, mržnja, nasilje i mešanje stranaca dovelo do krvoprolića, nikada ne dese u našoj dragoj, jedinoj i voljenoj Srbiji. Hristos se rodi“, poručio je ministar policije.

Građanima pravoslavne veroispovesti Božić je čestitala i predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani.

„Neka ovaj praznik u vaše kuće donese radost! Beskrajna svetlost, ljubav i nada neka ujedine svaku kuću u isčekivanju boljih dana. Srećan pravoslavni Božić“, istakla je Osmani.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar