Brnabićeva za Si-En-En: Ne smatram Novaka antivakserom, odluka da se ne vakciniše njegov lični izbor

Na pitanje novinara Si-En-Ena da li se oseća „izdano“ što australijske vlasti nisu poštovale obećanje da neće mešati politiku u slučaj Novaka Đokovića, premijerka Ana Brnabić je rekla da je očekivala da neće biti političkog mešanja i da će se prema Novaku odnositi fer.

„Ne mogu da kažem da se osećam izdano, ali je moja dužnost da brinem da se prema svim građanim Srbije postupa fer i da im pomognem koliko mogu“, rekla je premijerka.

Brnabićeva je rekla da ne ulazi u razloge zbog čega se Novak Đoković nije vakcinisao i smatra da je to njegova lična odluka.

„Ne doživljavam Novaka Đokovića kao antivaksera. Kada je on organizovao teniski turnir u Srbiji, svim igračima su bile na raspolaganju vakcine koje u tom trenutku nisu bile dostupne u njihovim zemljama. On je podržao vakcinaciju svih onih koji su želeli da se vakcinišu“, naglasila je premijerka Srbije.

Na pitanje da li joj je bilo neugodno što je u proteklih nedelju i više dana morala da brani nečija prava da se ne vakciniše, iako pokušava da podstakne ljude na vakcinaciju,  premijerka je rekla da život u demokratiji podrazumeva slobodu izbora.

„Ponosna sam i srećna što u Srbiji dozvoljavamo da se čuje i glas onih koji se ne slažu, a ne da ih prisiljavamo na nešto sa čim se ne slažu“, naglasila je premijerka Srbije Ana Brnabić u razgovoru za Si-En-En.

Reporter Si-En-En iz Beograda konstatuje da većina građana Srbije Novaka Đokovića smatra herojem i da se njihovo mišljenje nije menjalo zbog njegovog kršenja pravila o samoizolaciji u trenutku kada je bio zaražen koronavirusom, 17. decembra.

Napomenuo je i da vlada osluškuje raspoloženje javnosti zbog čega ne očekuje da će kritikovati njegovo ponašanje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar