Brnabić: Skandalozna odluka suda u Australiji i brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji

Ana Brnabić je, povodom odluke Federalnog suda Australije o Novaku Đokoviću, rekla da joj je „neverovatno da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja“.

„Kao predsednica Vlade Srbije nisam srećna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da nekako zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima“, rekla je Brnabićeva posle glasanja na referendumu za izmenu Ustava Srbije.

Istakla je da su se u Australiji od predstavnika tamošnjih vlasti čule neverovatno brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji.

„Otvorene laži u Australiji od strane predstavnika države, koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 posto. Mi imamo u ovom trenutku 58 odsto potpuno vakcinisanih, a 37 odsto vakcinisanih trećom buster dozom, što je mnogo bolje nego u mnogim zemljama EU, uključujući Hrvatsku, Estoniju, Rumuniju, Bugarsku i još neke zemlje“, navela je premijerka.

Naglasila je da se nada da zahvaljujući glasanju na referendumu o promeni Ustava takva proterivanja ljudi nikad neće biti moguća u Srbiji.

„Da to u Srbiji, kad nekome date vizu, znači da ta osoba može da uđe u vašu zemlju, a ne da proputuje pola sveta da bi je onda samo izbacili“, istakla je Brnabićeva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar