Brnabić: Preduzeća poput „Naše kuće“ omogućavaju ispunjen život, takva praksa potrebna u celoj zemlji

Udruženje „Naša kuća“ obišle su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, dan nakon što je Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o socijalnim preduzećima, i poručile da će Srbija, posle 10 godina čekanja, taj zakon dobiti početkom naredne godine.

Brnabić je rekla da ne postoji lepši i bolji način da se jedna godina privede kraju od toga da Vlada Srbije usvoji Predlog zakona o socijalnom preduzetništvu, a koji bi trebalo da donese više solidarnosti i empatije u naše društvo.

„Taj zakon će svakako pomoći da naše društvo bude još solidarnije, da imamo veću empatiju svi zajedno i da pokažemo viši stepen odgovornosti prema najugroženijim kategorijama našeg stanovništva“, rekla je Brnabić.

Istakla je da je Predlog zakona Vlada Srbije uputila Narodnoj skupštini i dodala da očekuje da će taj zakon biti na dnevnom redu u januaru 2022. godine, čime će biti jedan od poslednjih zakona koji će se usvojiti u ovom sazivu skupštine.

Predlog tog zakona je, kaže, najbolja moguća poruka države da brine o svim građanima, o najranjivijim, kao i da veruje u njih.

Objasnila je da socijalna preduzeća omogućavaju najranjivijim kategorijama društva da rade, da se osamostale, da imaju svoj prihod i da imaju ispunjen i smislen život.

„Nadam se da će zahvaljujući ovom zakonu biti još više preduzeća i udruženja kao što je ‘Naša kuća’ i da ćemo moći tu praksu da imamo u celoj Srbiji'“, navodi Brnabić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar