Bračni par iz Kragujevca uhapšen zbog pranja para, uterivanjem dugova stekli 30 nekretnina

M. M. (1981) uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, a J. Đ. (1990) sumnjiči se za krivično delo pranje novca u pomaganju, saopštio je MUP.

M. M. se tereti da je od 2014. godine građanima iz Kragujevca i okoline tog grada pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, sačinjavao ugovore o zajmu koje nije overavao kod javnog beležnika i priznanice koje je overavao kod advokata, a potom pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos.

On je, kako se sumnja, od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrednosti od 45.854.955 dinara.

Takođe, osumnjičeni je neovlašćenim kreditiranjem građana ostvario prihode u iznosu od 51.139.984 dinara za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

U izvršenju krivičnog dela pranje novca, M. M. je, kako se sumnja, pomagala njegova nevenčana supruga J. Đ., koja je od 2016. godine stekla, koristila i otuđila imovinu u vrednosti od 80.000 evra, iako je znala da potiče iz kriminalnih delatnosti.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzet automobil marke „audi A8L“, dok im je na osnovu naredbi nadležnog tužilaštva zabranjeno raspolaganje nepokretnostima, uz upis zabrane u javnu knjigu, otuđenja i opterećenja i to 12 kuća, četiri stana, četiri pomoćne zgrade, jedan poslovni prostor i 48 katastarskih parcela poljoprivrednog i građevinskog zemljišta površine 16.56.08 hektara na teritoriji Kragujevca, Knića i Topole.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar