Beriša najavljuje proteste zbog posete Vučića Tirani

Beriša je rekao, prenose mediji u Prištini, da postoje dva glavna cilja protesta – protiv „Otvorenog Balkana“ i protiv „otvorene krađe“.

„Dvadesetog decembra je nacionalni protest Albanaca. Revolucija je u znaku protesta. Protest ima dva glavna cilja. Prvi, protiv ‘Otvorenog Balkana’. Drugi protiv otvorene krađe. Dvadesetog je nacija u protestu. Neprijateljski antialbanski scenario ‘Otvorenog Balkana’ se završava. Upozorio sam da će biti nacionalnih protesta“, rekao je Beriša.

Salji Beriša je ranije u albanskom parlamentu obećao da će se, ukoliko Vučić dođe u Albaniju zbog zajedničke inicijative sa Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, suočiti sa narodnim protestima.

U toku je borba za prevlast unutar Demokratske stranke između Beriše i Ljuljzima Baše koja preti da razori najsnažniju opozicionu partiju u Albaniji.

Prošlog maja, Beriši i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u SAD, zbog kako je naveo američki državni sekretar Entoni Blinken, „korupcije bivšeg predsednika Albanije koja je podrila demokratiju u toj zemlji“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar