Belivuk, Miljković i Ivanovski negirali pranje novca

„Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo“, rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.

U nastavku istrage je saslušan i optuženi pripadnik te grupe Filip Ivanovski, koji je takođe negirao krivično delo.

„On je sve negirao – i da ima veze sa kriminalom i sa pranjem novca i da je pripadnik organizovane Belivukove grupe“, prenela je novinarima ispred suda njegov branilac Miljana Perendija.

U nastavku postupka biće saslušavani svedoci i izvođeni drugi dokazi, dodala je advokatica.

Nova istraga Tužilaštva za pranje novca 

Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv te trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode.

Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Pored Belikuka, Miljkovića i Ivanovskog, naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su B.B,  T.M, S.Đ i M. M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Belivuk i Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih pripadnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela, među kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar