„Albaliks“, šta se vozi po Albaniji

Plate Albanaca, njihova politička opredeljenja, a od ove sedmice imovina i plate više nisu tajna, jer ovom državom kolaju „eksel“ tabele sa svim ovim podacima.

U petak su objavljeni i podaci o registrovanim automobilima i njihovim vlasnicima. Spisak obuhvata oko 530.000 građana i njihova vozila.

Objavljeno je da je u Albaniji registrovano 16 „ferarija“, 37 „bentlija“ i osam „rols-rojsa“.

Takođe, na spisku se nalazi 45 „lamborginija“, 48 „maseratija“, 151 „kadilak“, uključujući i onaj čiji je vlasnik premijer Edi Rama.

U Albaniji je najviše „mercedesa“ – 89.087 i 25.311 „audija“.

„Patroni“, podaci i „Sigurimi“ 

Serija „albaliksova“ počela je pred izbore u aprilu, kada je u javnost „procurilo“ mnoštvo podataka o političkom opredeljenju birača. Ali i spisak od oko 9.000 pristalica vladajućih socijalista, koji su nadgledali birače, vodili evidenciju za koga su u prošlosti glasali, te partijskim čelnicima prenosili informacije o njihovom porodičnom stanju, verskim uverenjima i ostalim aktivnostima.

Poredeći ovaj sistem kontrole glasača sa metodama koje je u vreme Envera Hodže koristio zloglasni „Sigurimi“, albanski mediji navode da je na taj način praćeno više od 900.000 glasača.

Među „patronima“ je i veliki broj zaposlenih u administraciji, vojsci i policiji, kojima je zakonom zabranjeno mešanje u bilo kakve izborne ili partijske aktivnosti.

„Sigurimi“ je u trenutku apsolutne moći u Albaniji imao oko 14.000 agenata.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar