PROŠETALI STE MOSTOM NA ADI ZA 10 MILIONA EVRA?! Vesić nokautirao Borisa Tadića u političkoj debati! (VIDEO)

Glavna tema emisije „Usijanje“ bio je referendum, a razgovaralo se i o izbornim uslovima, metrou i Rio tintu.

Vesić je govorio i o tome da su Tadićevi partijski odbori birali sudije i tužioce.

– Sada smo čuli da gospodin Tadić želi da SNS dobije moć da bira sudije, one moći koje smo se mi odrekli. Drago mi je da ste svedočili da je ovaj dokument tačan, jer su se ovako birale sudije, birale su se po partijskim osnovama. Što se tiče moga glasa protiv tada, pitajte Draganu Boljević, predsednicu tada, predsednicu Udruženja sudija, i Gorana Ilića, predsednika Udruženja tužilaca, ko je radio PR kampanju protiv reforme pravosuđa. Ja sam radio. Smatrao sam da je to poguno, kao i da je pogubno to što ste 838 ljudi ostavili bez posla, za koje kažete sada da su neki od njih kriminalci, a neki nisu. Većina nije. Na kraju krajeva ni Vi, ni ja, to ne možemo da tvrdimo – objasnio je Vesić.

– To su sudije koje ste vi izabrali. Pričate o sudijama koje ste biali ovako. Pričate o tim sudijama da su bili loši. To su sudije koje ste vi birali i vaše partijske organizacije – rekao je Vesić na ove Tadićeve reči.

Vesić je u debati na Kurir televiziji istakao da stoji iza toga da je ova reforma pravosuđa dobra.

 

– Jedan od razloga zbog čega smo doneli odluku da više parlament ne bira sudije je da omogućimo da sudije budu nezavisne i nikada me nećete ubediti da su sudije zavisnije ako ih ne bira parlament, koji je u svakom slučaju sastavljen od predstavbika političkih stranaka. To jako dobro znate. Vi sada pričate o tome ša pretpostavljate da će neko da uradi. To je kao da ste mi rekli da će sutra marsovci sutra da se spuste ovde u Kurir – rekao je Vesić.

O Rio Tintu

– Nijedna dozvola za eksploataciju Rio Tintu ni danas nije izdata. Gospodine Tadiću Vi ste potpisali zakon koji je ukinuo tender. – rekao je Vesić.

– Činjenica je da je zakon iz 2006. ukinuo tender, to znači da je ostao ovakav zakon na snazi ili da je ostao takav princip morao da ide na tender. Znate da se takve odluke objavljuju javno, a pošto nisu donete, nisu ni objavljene. Sami ste rekli da mora da se uradi studija o zaštiti životne sredine, koja je određena po najvišim ekološkim standardima i zaista ta studija treba da pokaže da li je to moguće uraditi u skladu sa zaštitom životne sredine ili ne – zaključio je Goran Vesić..

O plaćanju kampanje

– Januara meseca 2012. godine vi ste prošetali preko mosta na Adi. To je plaćeno 10 miliona evra. Plaćeno je da se pusti most za Novu godinu i kampaju kako bi vi prošetali mostom. To je bilo pet meseci pred izbore. Znali ste da će biti beogradski izbori. Evo dokaz, pa ga pročitajte.

Celu emisiju političke debate možete pogledati ovde:

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar