Brojni ugostitelji ih koriste – kada su plinske boce opasne

Osim što zna da sprema vrhunska domaća jela, Gordana Popović svakodnevno na poslu mora da vodi računa i o dve plinske boce.

„Kada završavamo smenu, sređujemo kuhinju. Prvo gasimo plinski šporet, zatim zavrćem plinske boce. Proveravanje je opet pre izlaska iz kuhinje, da li su boce zatvorene, i to je zarad svake sigurnosti da možemo na miru da spavamo“, kaže kuvarica Gordana Popović.

To je samo jedan od brojnih ugostiteljskih objekata koji koriste šporet na plin.

Vlasnik lokala, koji se delimično nalazi u stambenom objektu, kaže da boce nabavljaju od ovlašćenih distributera i da ih redovno kontrolišu profesionalni serviseri.

„Plinska boca se menja, u zavisnosti od obima posla, dnevno ili na dva dana. Sa dve firme sarađujemo kada je reč o plinu: jedna nam dovozi plin, pune i odnose prazne boce, a druga firma, koja je u saradnji sa njima, radi kontrolu i proverava ispravnost plinskih boca i instalacije“, objašnjava vlasnik lokala Dragoljub Stević.

Kada dolazi do eksplozije

Do eksplozija najčešće dolazi kada gas negde procuri.

Poznavaoci prilika tvrde da je najčešće problem to što ljudi kupuju boce na mestima koja za to nisu registrovana i pokušavaju sami da ih servisiraju.

Jedna žena poginula je u eksploziji butan boce prošle godine u Čika Ljubinoj ulici. Lokal još nije osposobljen za rad.

Posle eksplozije plinske boce u decembru izgoreo je i restoran u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar