ZAJEDNIČKI PROJEKTI SRBIJE I FRANCUSKE: Siniša Mali se sastao sa novim ambasadorom Košarom

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se danas sa novim ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje, sa naglaskom na zajedničkim kapitalnim projektima, u kojima učestvuju francuske kompanije.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ СРБИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ: Синиша Мали се састао са новим амбасадором Кошаром

Foto: Ministarstvo finansija

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Na početku sastanka, ministar Mali je istakao da je Srbija na pravi način reagovala za vreme krize izazvane korona virusom, da je zadržala stabilnost i investiticije. Kako je rekao, deficit u prvih 11 meseci ove godine je manji od projektovanog, javni dug je pod kontrolom i do kraja godine na centralnom nivou će iznositi 57,3% BDP-a, a rast BDP-a u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, je iznosio 7,7%. Dodao je da se u 2022. godini očekuje stopa privrednog rasta od 4,5%.

Ambasador Francuske je istakao da se dobri rezultati prepoznaju i da u to uvid imaju i francuske kompanije koje investitraju u Srbiju.

Mali i Košar su razgovarali i o projektu izgradnje beogradskog metroa, koja je nedavno počela i u kojoj učestvuju francuske kompanije Ežis i Alstom. Kako su se saglasili, taj projekat je od ogromnog značaja za grad Beograd i Republiku Srbiju i doprineće još boljim ekonomskim odnosima dve zemlje.

Osim toga, tema razgovora su bili i projekti izgradnje postrojenja na deponiji u Vinči, u kome učestvuje francuska kompanija Suez, zatim aerodrom „Nikola Tesla“, kao i projekti koji se tiču otpadnih voda.

Sagovornici su se saglasili da su svi projekti dobra osnova za dalje jačanje kako ekonomskih, tako i političkih odnosa dva naroda i dve države.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar