VULIN SA ŠOJGUOM: Saradnja Srbije i Rusije nikad nije bila na višem nivou

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom odbrane, generalom Armije Rusije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

ВУЛИН СА ШОЈГУОМ: Сарадња Србије и Русије никад није била на вишем нивоу

Foto: Tanjug AP

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vulin i Šojgu su se saglasili da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou, saopšteno je iz MUP-a.

Ministri su, kako se navod u saopštenju, sa radošću konstatovali da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće.

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19. susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i čiji je rezultat postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama.

Vulin je zahvalio ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoju odnosa snaga bezbednosti dve zemlje i naglasio da politika vojne neutralnosti, kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.

Vulin je zahvalio Šojguu na tome što Rusija poštuje suverenitet i integritet Srbije.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar