VUČIĆEV GOVOR NA KOMEMORACIJI: „Mrka je izazivao kreativni zemljotres, imao je neverovatnu energiju i šarm“

DANAS je u Skupštini Srbije održana komemoracija povodom smrti narodnog poslanika i počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića.

ВУЧИЋЕВ ГОВОР НА КОМЕМОРАЦИЈИ: Мрка је изазивао креативни земљотрес, имао је невероватну енергију и шарм

Foto: Z. J. Mačak

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Predsednik Vučić je naglasio da je Mrkonjić bio pravi Srbin, da je imao neverovatnu energiju i šarm. 

– Teško je pročitati sve ono što smo napisali… Imao je neverovatnu energiju i šarm. Poslednjih godinu dana sam dobio više saveta od njega nego ranije. Imao neograničenu maštu, snove, ciljeve, voleo mostove, gradio ih je. Na sebe prihvatao krivicu gde njegova krivica nije bila. Uvek je gurao stvari napred. Kad neko kaže pravi Beograđanin, ja bih rekao pravi Srbin. Kada je bio na drugoj strani, nije bio neprijatelj. Kada je voleo, voleo je beskrajno. Nije imao potrebu da ističe da je bio poseban, a bio je. I kad nije bio ministar podržavao je svaku gradnju.

– Nisu njegove funkcije bile važne, on je bio mnogo važniji od mesta koje je zauzimao. Kao direktor CIP-a okupio bi sve direktore. Ono što je kod mene izazivalo divljenje, i to je vreme neponovljivo, u smislu snage i energije čoveka. To je bilo užasno teško vreme, završila se agresija. Niko ni tada nije poštovao znanje i trud. Mrka je to radio bez para. Kako je on njih privoleo. Da im kaže radite i gradite bez para, i oni ljudi rade po šest meseci – govorio je Vučić.

– Bio je čovek sa velikim brojem prijatelja i to prijatelja koji su ga cenili. Mrka je osvojio čitav život. Zatresao ga osvajajući ga zauvek. Ja znam da on nije otišao i da je ovde sa nama i čujem glas kako kaže „sine, samo guraj, samo guraj“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar