VUČIĆ ZAJEDNIČKI KANDIDAT Dačić o izborima: SNS i SPS nastavljaju saradnju

SA SNS ćemo nastaviti saradnju posle izbora, naš kandidat za predsednika biće Aleksandar Vučić, a zajedničke liste za beogradske i parlamentarne izbore još nisu dogovorene, rekao je danas predsednik Skupštine Srbije i SPS-a Ivica Dačić.

ВУЧИЋ ЗАЈЕДНИЧКИ КАНДИДАТ Дачић о изборима: СНС и СПС настављају сарадњу

Foto: Tanjug/Rade Prelić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Za TV Prva on je istakao da oko zajedničkih lista mora da se sagleda celina dogovora, sa specifičnostima svake stranke, a imajući u vidi prognoze i analize, kako bi se videlo šta je bolje – jedna ili dve liste.

Ocenio je da je svakako jednostavnije da SNS i SPS imaju zajedničke liste, jer je to jasnije građanima.

– Ne mogu pre podne da agitujem za predsednika, a po podne da kažem građanima na listiću ćete glasati drugačije – rekao je on.

Dačić je istakao da je cilj da Aleksandar Vučić, odnosno zajednički kandidat, pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

On je ocenio da se najređe iz SPS-a čuje da se ta stranka stopila sa SNS-om i da nestaje.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

– Da su SNS i SPS bliski najviše se ne sviđa onima sa strane, koji bi da nas posvađaju – naveo je Dačić, dodajući da nije dobro što toga ima i u SPS-u, ali da se oni „ne pitaju puno“.

Dačić je rekao da u ovom periodu obilazi partijske organizacije SPS-a širom Srbije, te da od ljudi sa terena čuje da je najjednostavnije da se svuda ide na zajedničke liste sa SNS-om.

Istakao je da se čuje sa Goranom Trivanom, te da u subotu predstoje razgovori sa beogradskom organizacijom SPS-a odakle je Trivan.

– Moći će da čuje šta misle drugi. To što on priča, mi o tome još uvek nismo doneli odluke – rekao je Dačić i istakao da probleme unutar SPS-a treba da reše sami.

Dačić je ocenio da uopšte nije pitanje da li bi SPS samostalno prešao cenzus od tri odsto, i ponovio da je svaki samostalan rezultat manji od 10 procenata podrške neuspeh za tu stranku.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

– Nema bojazni oko identiteta SPS-a. Kada vidite mene, znate da sam SPS. Problem da li kada vidite sve iz stranke znate da su SPS. U politici nema ljubavi, ima samo koliko ste kome potrebni, a potrebni ste koliko ste jaki – rekao je on.

BONUS VIDEO – SIMBOL MOĆI OD ANTIČKOG DOBA: Šta je to žezlo i ko ga koristi?

 

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_3’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar