VUČIĆ ZA „NOVOSTI“ OTKRIVA: Kako je predsednik shvatio agendu Hila u tri tačke

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za „Večernje novosti“ govorio je o tome šta Srbiju očekuje u 2022. godini, šta mu u političkom smislu unosi nemir, i ko su glavni generatori pritisaka na našu zemlju. Otkrio je ko izaziva antisrpsku histeriju u regionu i odgovorio na optužbe da je spreman da prizna Kosovo. Za „Novosti“ je ispričao i kada planira da napusti čelo Srpske napredne stranke koju je doveo na tron najjače partije u zemlji.

ВУЧИЋ ЗА НОВОСТИ ОТКРИВА: Како је председник схватио агенду Хила у три тачке

Foto Dragan Milovanović

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

* Kako ste shvatili paklenu agendu Hila sadržanu u tri ključne poruke: Srbija da prizna Kosovo, RS da ostane entitet, i posebno treću – oko neke vrste supervizije SAD nad ovdašnjim izborima u aprilu?

– Kada je reč o izborima, neretko se osmehnem kada čujem da neke zemlje govore o mešanju drugih u njihove izborne procese. Najviše me brine situacija u BiH i, naravno, sve ono što može – naravno ne samostalnim delovanjem, već uz podršku onih koji su stvorili tzv. državu Kosovo, da se desi na teritoriji KiM. Kada je reč o našoj ekonomiji, siguran sam da ćemo da grabimo napred, da držimo dobro stanje naših javnih finansija, da ljudi osećaju u svom džepu boljitak.

* Godinama vas optužuju da se spremate da priznate Kosovo…

– Ne! Kratko i jasno.

Ceo novogodišnji intervju možete pročitati u trobroju našeg dnevnog lista koji će se u prodaji naći od petka.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Foto: Novosti

Takođe, razgovor predsednika Srbije sa glavnim i odgovornim urednikom „Novosti“ Miloradom Vučelićem, zamenikom glavnog urednika Milanom Babovićem i novinarkom Političke rubrike Danijelom Milinković, moći ćete da pogledate i na video platformi „Novosti“. Video intervju biće objavljen u subotu, 1.januara 2022. u 10 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar