VUČIĆ U IGRI SA POSEBNIM PRIJATELJIMA: Predsednik slobodno vreme provodi sa Šarkijem i Zadom, poklonom šeika Nasera (FOTO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju odmora i relaksacije sa posebnim prijateljima.

ВУЧИЋ У ИГРИ СА ПОСЕБНИМ ПРИЈАТЕЉИМА: Председник слободно време проводи са Шаркијем и Задом, поклоном шеика Насера (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

– Slede važne i teške odluke za našu zemlju i narod. Pre toga, iskoristio sam slobodno vreme za igru sa posebnim prijateljima, Šarkijem i Zadom, divnim psima koje sam dobio u Bahreinu od šeika Nasera. Vernost, zajedništvo i bratstvo biće nam potrebni više nego ikada – napisao je Vučić na instagramu.

Šarki i Zada su psi rase saluki ili persijski hrt, koja se smatra jednom od najstarijih pasmina.

Naučnici smatraju da saluki i druge antičke rase potiču od prvih pasa i da živeli sa nomadima. Izgledi pasa slični salukijima – sa telom hrta i paperjastom dlakom na ušima, repu i nogama – pojavljuju se na egipatskim grobnicama iz 2100 p.n.e, tačnije pre nekih 4,000 godina. Još starije su rezbarije iz sumerske imperije (7,000 do 6,000 godina p.n.e.) koje pokazuju pse izuzetno slične salukijima.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Bili su rasprostranjeni na Bliskom istoku, a mogli su se naći i u Persiji (današnji Iran), Siriji, Egiptu, Palestini, Anatoliji, Mesopotamiji i Arabiji.

Izuzetno specifičnog izgleda, građom tela dosta podsećaju na hrta. Glava im je veoma izdužena, a lobanja široka srednje veličine. Imaju velike tamne oči, ovalnog oblika i uglavnom crn nos. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar