VUČIĆ SE SASTAO SA DUŠEKOM: Glavna tema razgovora Forum u Davosu i situacija u regionu

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je danas regionalnog direktora Svetskog ekonomskog foruma Mireka Dušeka, u okviru priprema za godišnje zasedanje tog Foruma u Davosu.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ДУШЕКОМ: Главна тема разговора Форум у Давосу и ситуација у региону

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je našoj zemlji donelo mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije.

Dušek je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima naše zemlje u oblasti digitalizacije. Izrazio je očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu sledećeg januara bude održano po planu i da će predsednik Vučić učestvovati, kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu.

Tim povodom dvojica sagovornika su razmotrili aktuelnu situaciju u regionu.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Vučić je predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma izrazio zahvalnost za pomoć u osnivanju nacionalnog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, kao dela svetske mreže tih centara, koja je napravljena sa ciljem da obezbedi saradnju država i kompanija u razvoju i primeni tehnologije u javnom interesu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar