VUČIĆ SE OBRATIO IZ PREDSEDNIŠTVA: Imamo razorno oružje u borbi protiv korone, stiže još jedna vakcina u Srbiju (VIDEO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu, povodom božićnih praznika. Nakon svečanosti u Predsedništvu, obratio se medijima.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ ПРЕДСЕДНИШТВА: Имамо разорно оружје у борби против короне, стиже још једна вакцина у Србију (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Odgovarajući na pitanje novinara N1, Vučić je rekao:

– Video sam da po stranačkoj liniji zapošljavaju samo tajkuni Šolak i Đilas!

Predsednik Srbije je, na pitanje o sankcijama Miloradu Dodiku poručio da je sa njim i Željkom Cvijanović juče razgovarao, da će nastaviti da razgovaraju, a da je reč o komplikovanoj situaciji koja nije za hitru i brzopletu reakciju. Ovo su, kaže, izazovi i za RS i za Srbiju.

– Srbija nije srećna i ne misli da je rešenje u sankcijama, i Srbija se ni u jednoj jedinoj tački neće saglasiti niti uvoditi sankcije protiv svog naroda i njegovih predstavnika u RS – kaže Vučić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Stavljanje pod sankcije jednog medija je takođe užasna odluka, kaže predsednik.

„Pitanje je dana kada Grčić više neće biti na čelu EPS“

–  Grčić svakako neće biti na funkciji. Očekujemo da će do 10. januara biti sanirani svi problemi, a Grčić neće biti direktor Elektroprivrede Srbije – rekao je Vučić.

„ATV je korumpirana, ali nisu ovi što su kupili klubove i hteli da korumpiraju Telekom“

Dodao je da je zabrinut sankcijama Dodiku, pojedinim licima u RS, a posebno kada se čuje obrazloženje da je televizija deo korupcionaškog sistema.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

– A oni koji kupuju fudbalske klubove i koji su hteli da korumpiraju Telekom to nisu? Gde su tu pravda i istina? Ali moramo da očuvamo partnerske odnose sa Amerikancima, a Srbija u tome, kao i Vlada Srbije, nikada i ni na koji način mere protiv legitimnih predstavnika srpskog naroda neće donositi – kaže Vučić.

Na pitanje o izborima, kaže da su oni daleko, ali da narod vidi rezultate.

– Ne mislim da opozicija misli da je moguće da pobede kandidata koji je za prosperitet Srbije. Oni znaju da je naš narod pametan i znaju šta narod misli. Nadaju se da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nerede po ulicama. I da imate stanje kakvo je danas u Kazahstanu. Trudio sam se da kao predsednik obavljam časno svoju dužnost. Ostavićemo iza sebe duplo veće plate, 270 novih fabrika, auto – puteva… Ostavićemo im uređenu zemlju, tako da će oni imati šta da ponovo uništavaju, taman onom brzinom ili brže nego što su uništavali od 2000. godine – kaže Vučić.

Dva puta sam razgovarao sa Đokovićem

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_3’); });} ]]>

– Prvi put sam sinoć razgovarao sa Đokovićem, drugi put jutros. Ana Brnabić upravo moli da se pre ponedeljka Đokoviću dozvoli da ne boravi u zloglasnom hotelu već da bude u kući koju je iznajmio.

Sve sto može naše ministarstvo spoljnih poslova radi i predsednica Vlade očekuje razgovor sa predstavnicima australijskih vlasti. Svima je jasno o čemu se ovde radi. Moj posao je da štitim istinu i zato smem na ovakav način da govorim. Razgovarao sam i sa ocem Novaka Đokovića. Međutim, plašim se da će ovo političko iživljavanje  da se nastavi.

Imamo razorno oružje protiv korone

– Mi danas imamo moćno oružje – lekove. Ako je lakša klinička slika dobićete odgovorajući lek, takođe imamo i veoma skupo razarajuće sredstvo za koronu. Samo je važno da se ljudi jave na vreme. Imamo lekove i brže rešavamo problem nego ranije. Nadam se da ćemo već drugom polovine godine i sledeće moći normalno da živimo što se korone tiče. U Srbiju stižu i Fajzerove pilule – rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar