VUČIĆ SA DELEGACIJOM AFD: Razgovori o projektima na kojima će Srbija i Francuska blisko sarađivati u predstojećem periodu

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Francuske razvojne agencije (AFD) o strateškom partnerstvu i saradnji između dve zemlje, kao i o projektima na kojima će Srbija i Francuska blisko sarađivati u predstojećem periodu.

ВУЧИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ АФД: Разговори о пројектима на којима ће Србија и Француска блиско сарађивати у предстојећем периоду

Foto: Printskrin

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je ocenio da su odnosi između Srbije i Francuske podignuti na nivo strateške saradnje, posebno imajući u vidu lično zalaganje predsednika Makrona i prijateljske odnose koji su regulisani uspešnom saradnjom u svim oblastima, koja je još jednom potvrđena kada su 26. novembra 2020. godine u Beogradu Vlada Srbije i Vlada Francuske potpisale Sporazum u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, gde je Francuska razvojna agencija implementator finansijske podrške za njihovu realizaciju.

Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti, te je u tom kontekstu jedna od tema ovog sastanka bila i realizacija Projekta za regionalne deponije koji se odnosi na Program čvrstog otpada u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 150 miliona evra i koji će biti kofinansiran u odnosu 50:50 između Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj.

Predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj agenciji na podršci, s obzirom da je pored prioritetnih oblika saradnje kao što su kapitalni infrastrukturni projekti i projekti u oblasti energetike, saradnja sada proširena i na druge delatnosti od javnog interesa, saopštila je pres služba predsednika Republike.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar