VUČIĆ PORUČIO: Fabrike su krvna slika Srbije, suština rasta i uspeha

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su fabrike „krvna slika Srbije“, suština njenog uspeha i rasta.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Фабрике су крвна слика Србије, суштина раста и успеха

Foto D. Alihodžić

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara koliko je na „krvnu sliku Srbije“ uticalo to što je, kako je ranije izjavio, do sada obišao, posetio ili položio kamen-temeljac za 250 fabrrika.

– Fabrike jesu krvna slika Srbije, to je suština uspeha i rasta – rekao je Vučić, ali je istovremeno primetio da to, izgleda, više nije vest.

On je to rekao na osnovu toga što je, kaže, uočio da je vest da je prilikom obilaske neke fabrike to što je potapšao po ramenu nekog mladića koji se zbunio, ali ne i samo otvaranje fabrike.

– Takva vest je čitanija 10 puta … Nisam razumeo zašto otvaranje fabrike privlači tako male pažnje i za vas novinare. Možda smo ih navikli, možda to više nije novost, nije vest,a fabrike su ključne – rekao je Vučić.

U prilog tome ispričao je da je tokom vikenda u Sjenici u razgovoru s građanima video da oni veoma dobro razumeju da bi sve bilo drugacije da imaju fabriku.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Podsetio je da su se u početaku u nekim opštinama otvaralu uglavnom tekstilne fabrike, jer su, kaže, bile važne za zapošljavanje ljudi.

– Danas idemo do najviših tehnologija u automobilskoj industriji. To je dokaz kako se menjala krvna slika Srbije, da trudom i radom tu krvnu sliku menjate. To je nešto na šta sam ponosan – naveo je predsednik.

Ponosan je, kaže, i na Kulu Beograd za koju su neki, podsetio je, govorili da je njegova fantazmagorija.

– Kula sada može da bude osvetljena kao Budž Kalifa u Dubaiju, kao Tajm Skver u NJujorku ili kao Ajfelova kula… Kako je moguće da ste hvalili nekada sve to, a u Beogradu vam to ne valja – upitao je Vučić.

Siguran je ističe, da sve to valja i da ljudi to vide, a da ne vide samo oni koji ne mogu da razumeju te ljude koji to vide, koliko vole Srbiju.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_2’); });} ]]>

BONUS VIDEO – NAJLEPŠI DOČEK ZA VUČIĆA: Boško Aleksić odsvirao muzičku numeru na klaviru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar