VUČIĆ O ZAKONU O REFERENDUMU: Donesen je na insistiranje Venecijanske komisije i EU, nema nikakve veze sa Rio Tintom

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji Hit tvit. Sa njim u studiju su i kolumnistkinja lista „Nedeljnik“ LJiljana Smajlović i profesor Rade Veljanovski.

ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О РЕФЕРЕНДУМУ: Донесен је на инсистирање Венецијанске комисије и ЕУ, нема никакве везе са Рио Тинтом

Foto: Printskrin

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je, govoreći o zakonu o referendumu, rekao da je on donesen na insistiranje Venecijanske komisije i EU.

– Direktno preuzeto od Venecijanske komisije. Da ne treba da idemo na preko 50 odsto ili na posebne cenzuse. Smatraju da ćemo time asimilovati glasače koji su uzdržani ili ne izlaze, već podstičete one koji su aktivni. Druga stvar je da podstičete referendume, a mi nismo dugo imali. Sve je zasnovano na našem Ustavu, i pravilima EU. Najgore kada se oni koji se zaklinju u EU, mislim na ove poput Brkovića ovog, da ništa ne znaju o ovome. I niko iz vlasti ne zna da im kaže o tome. Ovo nema nikakve veze sa Rio Tintom, ja to kažem zbog građana koji su stvarno iskreno zabrinuti za ekologiju.

On kaže da je dobro da je ekologija danas tema, i da Rio Tinto nema nikakve veze sa zakonom.

– Mi ni od koga ništa ne krijemo, i to ovi ljudi znaju. Ne govorim o običnim ljudima, već o organizatorima. Oni hoće da preuzmu primat od ovih drugih, pošto idu izbori. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav kaže da svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji, i da se može ograničiti samo zakonom u ekstremnim situacijama. Vi kršite elementarno ustavno pravo svih građana. Žale se na bager. Pa može da naiđe čime hoće. Niko nema pravo da sprečava ljude da putuju, osim policije – rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar