VUČIĆ O ZAKONU O EKSPROPRIJACIJI: „Tražimo rešenje kojim bismo stavili taj zakon van pravnog prometa“

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način da se Zakon o eksproprijaciji stavi van pravnog prometa i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.

ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: Тражимо решење којим бисмо ставили тај закон ван правног промета

Foto: Printscreen/Pink

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.

– Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Tražimo rešenje da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije – rekao je Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule „Beograd“.

Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela zakona koji se odnosi na isplatu, odnosno da li će po tržišnoj vrednosti biti isplaćeni samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.

– Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo – rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar