VUČIĆ O SITUACIJI U BiH: Razgovaraću sa Dodikom i Cvijanović, nećemo provoditi sankcije protiv svog naroda

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 10. ili 11. januara razgovarati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o aktuelnoj situaciji i poručio da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republic Srpskoj.

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ У БиХ: Разговараћу са Додиком и Цвијановић, нећемо проводити санкције против свог народа

Foto: Printskrin/ buducnostsrbijeav

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘leaderboard_top’); });} ]]>

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše sankcije koje su SAD uvele Dodiku i Alternativnoj televiziji baš uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpke i da li to vidi kao kršenje medijskih sloboda, iako je Dodik izjavljivao da poštuje ustav BiH.

– Već ću 10. ili 11. januara razgovarati sa Dodikom i Cvijanović. Reč je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu rekaciju, posebno ne brzopletu, jer ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku već i za Srbiju –  naveo je on.

Mogu u jednoj rečenici da kažem , pre svih naših analiza i promišljanja o budućem ponašanju i razgovora sa predstavnicima srpskog naroda i Republiek Srpske, a to je da Srbija svakako nije ni srećna niti misli da je rešenje u sankcijama i nema nikakve sumnje, da se Republika Srbija ni u jednoj tački ne samo da se neće saglasiti već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv svog pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republic Srpskoj, poručio je Vučić.

Što se tiče pritiska na medije i gašenja medijskih sloboda i proglašavanja jednog medija ili stavlja jednog medija pod sankcije, Vučić kaže da je to užasna odluka.

– Imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa krimilaom i korupcijom na koje nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor. Ali, to ćemo ostaviti za vreme posle Božića. razagovarao sam juče i sa Dodikom i Cvijanović i nastavićemo razgovore u danima pred nama – dodao je Vučić.

970) { googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘InText_1’); });} ]]>

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije


Izvor

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar